Persoonlijke groei
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Individuele Coaching & Training

Authentiek zijn en je goed verhouden tot andere relaties geeft zelfvertrouwen en plezier in de dingen die je doet. Zo’n comfortabele situatie is niet altijd het geval. Soms verlopen zaken zo ongewenst, dat je zelf vast dreigt te lopen.
Hoe ga je hiermee om en verbeter je je eigen situatie en daardoor ook die van je werkomgeving?

De coaching/training ondersteun ik – indien gewenst – met geregistreerde testen of  onderzoeken op maat.  Dit wordt altijd gevolgd door de stap naar de praktijk. De verkregen inzichten vergroten de stressbestendigheid en een onafhankelijke opstelling. Er komt ruimte voor veiligheid en balans. Er kan weer op een prettige manier resultaatgericht gewerkt en geleefd worden.

Teamcoaching & Training

Het beste in een team boven halen is een ontwikkelproces. Dit is erop gericht om het team inzicht te geven in de relatie tussen organisatiebelangen, teambelangen en individuele belangen. Teamleden verschillen van elkaar en onder de oppervlakte spelen onuitgesproken opvattingen, drijfveren en tegenstellingen. Hierdoor worden (onbewust) ineffectieve handelingen of gedragingen in stand gehouden.

De ijsberg van McClelland is hiervoor een prachtige metafoor.

De teamcoaching ondersteun ik door op een respectvolle en  veilige manier aan de slag te gaan. Alleen dan zijn veranderingen mogelijk. Vooraf wordt het traject aan het team voorgelegd en op maat worden testen ingezet. De gedragsstijlen van de teamleden worden in kaart gebracht met LIFO®. Aansluiten worden communicatie- en gesprekstechnieken geoefend, eventueel met een trainingsacteur. Constructief feedback geven is een belangrijk onderdeel. Rollen en taken van teamleden worden besproken en de plaats van het team binnen de organisatie.
Vanuit deze context worden leervragen geformuleerd en de kwaliteiten van het team in kaart gebracht.

mclelland